PPP house Patio Party Pool house Een woning met oude dokterspraktijk met indoor zwembad met een nieuwe eigenaar. Naast het de ingesloten praktijk lag het ommuurde zwembad. Een verdieping onder de leefruimtes. De praktijkruimte moest een ontspanningsruimte worden. Op het terras boven het zwembad zat een daklicht. Deze opening werd omgevormd tot een buitenruimte met trap. Deze patio met trap bracht de oplossing, er is een verbinding gemaakt tussen de vorige praktijk en het zwembad. Maar ook met het terras erop en de keuken boven de partyruimte krijgt een link. En dit allemaal met rechtstreeks daglicht! Jammer dat de feestjes nog even moeten wachten. architecturegram

Op naar een jaar met een hoek af! 🥂Happy 2021 🍾

Cactus Muziekcentrum start werken Op het kanaaleiland aan het Bargeplein in Brugge starten de werken op 3 november. Het Cactus Muziekcentrum zal een Cactus Café , repetitieruimtes en een eigen concertzaal krijgen. 🎶 In samenwerking met blafarchitecten & 2dFL

Cloack house werf Hoe de vorige bewoner nog op de werf blijft ronddwalen…

3 birds house Knusse terrasjes ontstaan door de lichte glooiing in het terrein te volgen, met zicht voor de inwonende oma op de tuin van het ouderlijke huis. # FA_3_birdshouse

A-tree-m house | illustratie Deze schets kwam tot stand in samenwerking met Jan Van Der Veken - Fabrica grafica. We gaven hem input over het ontwerp en hij kwam met deze prachtige schets aandraven.

Shii-take house | uitbreiding van een klassieke hoeve Deze donkere en eerder kille hoeve krijgt een lichtvolte uitbreiding met respect aangebouwd aan het bestaand volume. # FA_shii-takehouse

Opmetingen in Coronatijden: het volledige gezin help❔mee. # FA_greenbeamhouse

Blij in uw kot, werk in u kot. Letterlijk.

Een juweeltje van een dakgebinte uit 1936. De Amsterdamse stijl zakte even af naar Gent. Eens zien wat we daar mee kunnen aanvangen.

Flexform house | werfbezoek.

Nog eentje van Cesar Manrique omdat het zo inspirerend is. Jameos del Agua, een complex van lavagrotten waar de natuur en cultuur zeer evenwichtig hand in hand gaan.

Cesar Manrique wist hoe hij natuur, landschap en architectuur in één beweging samen kon brengen. Tis een fantastische beleving!

yard+ house | werfbezoek. +house

Push pull house | het huis waar de ramen een duwtje kregen. Een alleenstaande woning met een kille eetkamer, een afgesloten keuken en geen relatie tussen de ruimtes. De keuken kreeg een nieuwe plaats in de woning met doorzicht van voor naar achter en omgekeerd. De ramen, die in of uitspringen, geven de interne verbouwing dat net ietsje meer. Luieren in de zon, boekje lezen, … Het diepe raamtablet zorgt voor een extra plaatsje in de keuken en eetkamer. Het achterraam staat dan net weer meer naar binnen; nog vlug schuilen bij het binnenkomen. push pull house

Bureau uitstapje Rotterdam, inspiratie kan je nooit genoeg hebben! Het nieuwe instituut | kop van zuid, Rotterdam | Nederlands fotomuseum: Katrien De Blauwer, Enrico Garzaro

2019 was een TOP jaar! We werden gehuldigd voor de Cultuurprijs Stad Gent met onze woning where house. 10j FREEK architecten werd gevierd. FREEK architecten werd opgenomen op de lijst van Beloftevolle Ontwerper Gent. Lien & Freek zijn nu samen zaakvoerder van FREEK architecten. 2020 kan alleen maar veelbelovend worden. Hopelijk voor jullie ook. Fijne feesten gewenst aan iedereen!

We spelen graag met woordbetekenissen en taal. Wear house. De rijwoning met achterliggende loods, “warehouse”, moet functioneel verbonden worden met elkaar. Deze open ruimte moet zo flexibel mogelijk blijven en de buitenruimte moet zowel voor loods als woning kunnen dienen. De woon-werkruimte voor de eigenaars, professionele fotomodellen, wordt in een nieuw kleedje gestoken. Wear house

Stairway house | trap | waarom dit project zo heet? ⬇️ Deze rijwoning ontbrak een aparte inkom en afgesloten fietsenberging. Bovendien had hij een moeilijke begaanbare, donkere trap. Met één beweging losten we al deze problemen op. De trap start in zijn materialisatie aan de voordeur. TRAP De trap wentelt zich rond een geperforeerde wand tot boven. De vormgeving van de openingen, gebaseerd op afmetingen van de bestaande achtergevel, wordt doorgetrokken tot in de voorgevel.

Stairway house | kast | waarom dit project zo heet? ⬇️ Deze rijwoning ontbrak een aparte inkom en afgesloten fietsenberging. Bovendien had hij een moeilijke begaanbare, donkere trap. Met één beweging losten we al deze problemen op. De trap start naast de kast die gang en fietsenberging bediend. KAST Vooraan een plaatsje om je schoenen uit te doen, vestiaire kast en lades voor mutsen, sjaals,… De zones die niet gebruikt worden langs de kant van de gang voorzien de fietsberging van opbergplaats. Bovendien past de extra deur om winterkoude tegen te houden er perfect tussen.

a-tree-m house / staalkaart Een nieuwe art deco woning in het bos. Typische jaren 30 elementen worden gecombineerd met nieuwe architectuur op een hedendaagse manier. Het klassiek atrium wordt hier een ruime binnentuin waarbij de bomen het dak van de woning vormen. A-tree-m house

10 jaar FREEK architecten werd dit weekend stevig 🍻gevierd in soepplus. Bedankt aan alle opdrachtgevers, aannemers, studiebureaus, familie, vrienden & sympathisanten voor het voorbije decennium! Op naar de volgende 10 🥂!

Villa Empain, werk- en verkenvergadering met de opdrachtgever!

Where house - FREEK architecten gehuldigd te Gent - Culturele Laureaten Gent 📷 Yannick Milpas