MOREPHING HOUSE 2016 –
HERINRICHTEN VAN EEN HALF OPEN BEBOUWING TE MELLE

De woning was vroeger een deel van een gerenoveerde hoeve. Een kleine footprint op een compact terrein met weinig buitenruimte. Het idee om ruimtes dubbel te gebruiken in plaats van volumes bij te bouwen werd met enthousiasme onthaald door de bewoners. Zo wordt de eettafel een verlengde van de trap en wordt de trap een bureau bij thuiswerk. De kasten in de zitruimte zijn naast het meubel ook een zitbank voor bezoek of een leesbank op een rustige avond. Het omvormen van de ene functie naar de andere, meerdere–dingen morphingtime, morephing house

Omdat de ruimte binnenin klein blijft, wordt de buitenruimte er visueel bij betrokken door middel van een groot hoekraam. De stalen draagstructuur van het terras wordt in de hoogte doorgetrokken en wordt als het ware een tuinkamer. Het stalen frame kan gebruikt worden voor een schommel, ophanging buitenverlichting, de hangmat of zonnewering in een warme zomer.

De ruimte rond en onder de trap wordt een dienstenzone waar wasruimte, circulatie, berging, toilet en technieken in gepuzzeld worden zodat deze van het oog onttrokken worden. De werken op de bovenverdieping beperken zich tot enkele chirurgische ingrepen, inbouwkasten en een nieuwe badkamer.