JENGA HOUSE 2015 – 2018
VERBOUWEN VAN EEN RIJWONING TE OOSTAKKER

Structureel en organisatorisch zit deze rijwoning complex in elkaar. De circulatie in midden zorgt per bouwlaag voor kleine kamers. De naastliggende garage wordt gesloopt en de vrijgekomen ruimte wordt ingevuld en zorgt voor een logische organisatie van de woning. Het gelijkvloers wordt volledig opengemaakt, terwijl op de verdieping de centrale gang het verdeelpunt blijft voor de kamers.

In- en uitspringende volumes zorgen op alle vloerniveaus voor voldoende licht én zonlicht. Een nieuwe uitbreiding naast de woning strekt zich uit van voor- tot achtergevel en omvat de nieuwe traphal en ouderslaapkamer. De zitruimte op het gelijkvloers is maximaal hoog, hoog om het licht diep in de woning te brengen. Een tussenvolume met zitbank maakt de connectie tussen deze twee. Een spel van schuivende houten volumes. jenga house

Licht is in rijwoningen een noodzaak. Een glazen vloer in de nachtgang in combinatie met strategische daklichten laat de zon schijnen tot in het hart van de woning. De kinderkamers worden in de bestaande woning ondergebracht, met de centrale gang als verdeelpunt. Elke kinderkamer krijgt een mezzanine op zolder waarbij het daklicht extra licht brengt.

De jenga’s worden aan de buitenzijde afgewerkt met een houten gevelbekleding in visgraat-motief. Binnenin blijven deze houten volumes herkenbaar door de zichtbare houten balken en Finse berkfineer. Het spel van nieuw en oud blijft ook binnenin herkenbaar.