BIRD HOUSE 2015 – 2018
UITBREIDEN VAN EEN RIJWONING TE DRONGEN

De typische problemen van een rijwoning worden hier aangepakt, weliswaar met een extra twist. De bestaande koterij maakte van de tuin een ‘gang’ en van de gelijkvloerse verdieping een donker ’hol’. De bijgebouwen worden vervangen door een hoger en minder diep volume. De stedenbouwkundig maximaal toegelaten diepte op deze hoogte. Zo wordt meer tuin en buitenruimte gecreëerd.

De extra twist komt van de bouwvrouw haar voorliefde voor dieren. De woning is een thuis voor haar en haar dieren. In de achtergevel zijn inwendige nestkastjes voorzien (bereikbaar langs binnen) en het terras is een knipoog naar het archetype van een nestkastje. bird house Ook de katten krijgen hun thuis. Met een ingewerkt kattenluik kunnen de diertjes vrij van binnen naar buiten en krijgen zo hun plaatsje in huis.

De geschuurde betonnen keuken, gepolierde betonnen vloer en aluminium buitenschrijnwerk wordt gecombineerd met multiplex om het geheel warmer en cosy te maken. De twee verschillende behandelingen van het hout refereren terug naar het vogelhuisje. Omwille van het budget zijn hoge glaspartijen vermeden, en de horizontale opdeling als een speels element benaderd. De buitenruimte wordt afgewerkt met een boom centraal op het terras geplaatst.