PPP HOUSE 2015 – 2018
INTERN VERBOUWEN VAN EEN RIJWONING TE TEMSE

IDe hoogdringende ingrepen bij deze woning zijn het vervangen van ramen, daken isoleren (hoofddak en terrasdak) en een binnenzwembad operationeel maken. In se uitsluitend technische werken. Maar als deze worden gecombineerd met een weldoordacht plan worden ze sexyer. Het ingesloten zwembad paalt aan de voormalige dokterspraktijk. Deze laatste krijgt licht via een daklicht op het dakterras. De oplossing ligt daar.

Door slechts één wand te openen en het daklicht te herbestemmen wordt een buitenruimte bekomen. Met een buitentrap naar het dakterras is het zwembad plots overal bereikbaar. Niet enkel fysiek maar ook visueel wordt een link gelegd. De ex praktijkruimte wordt zichtbaar vanop het terras. Vanuit de keuken zie je het zwembad oplichten.

De renovatie van het buitenschrijnwerk krijgt een hedendaagse twist. Vaste beglazing gecombineerd met opendraaiende gesloten panelen en een in de voorgevel een naar buiten uitspringend raam. De schuiframen links en rechts van de buitentrap kunnen vrij geopend worden zodat er een spel ontstaat van open-gesloten, buiten-binnen. Deze link wordt versterkt door de in hout aangelegde catwalk, vertrekkend van het kleedhokje, door de patio tot voorbij het zwembad. Ruimte voor een Party, een Pool en een Patio voor licht. PPP house