3HOUSE 2015 – …
BOUWEN VAN EEN VRIJSTAANDE WONING TE SINT-AMANDSBERG

Een herenhuis aan de straatzijde van de Antwerpsesteenweg, gelegen in een klein coniferenbos met een kleine bouwvallige conciërge woning. Het herenhuis was ooit eigendom van de beeldend kunstenaar Aloïse de Beule die het bos als een open beeldentuin zag. Dit waardevol en ongewoon bouwterrein vroeg om een aparte aanpak. Het beeldenbos inspireerde om van de woning een sculptuur te maken met het naaldbos als inspiratiebeeld.

Het bos wordt het decor van het gebouw. Waar de gesloten sokkel als wortelkluit gezien wordt, het gefilterd doorzicht op het gelijkvloers de stammen zijn, en de slaapverdieping met gerichte zichten en gefilterd licht de kruin voorstelt. Als een boom-huis met drie verdiepingen. 3house

De gevelsteen werd bewust gekozen omwille van zijn ruwe karakter, als het ware een boomschors. De spijltjes-trap annex borstwering refereert naar het naaldbos. Verschillende niveaus, doorzichten en connecties maken het geheel dynamisch. Een spel van binnen - en buitenruimtes, patio’s, dakterrassen, zwembad en taluds zorgen voor een aangename wandeling door de woning. A walk in the park.