PUBLIC HOUSE WITH BLACKYARD 2015
VERBOUWEN EN UITBREIDEN VAN EEN HORECAZAAK

Gezien soep+, reeds jaren een gevestigde waarde in de Lammerstraat, de opportuniteit kreeg uit te breiden naar het stadsvernieuwingsproject De KROOK, was het evident de volledige soepbar te vernieuwen. Door uit te breiden in het nieuwe gebouw wordt een rechtstreekse link gemaakt naar het Miriam Makebaplein, voorplein van de nieuwe Bibliotheek. De verschillende ruimtes zijn allemaal specifiek, de herenwoning met plankenvloer en hoge plafonds, de tussenruimte met glazen dak, de lager gelegen nieuwbouw strak en sober in beton. De architectuur en inrichting zorgt voor rust in deze mengelmoes.

Het circulatiepatroon wordt gestuurd door middel van levend groen. Hangplanten en hanglampen voor een hoge spiegel nodigen uit aan de entree, en loodsen je verder doorheen de soepbar. Doorzichten via bewust gepositioneerde binnenramen zorgen voor controle en overzicht, kamer en hoogte overschrijdend. Zwart wordt bewust als achtergrondkleur gebruikt om de voorwerpen meer te laten schitteren. Letters op de kamerhoge letterwand, kleurrijke Marokkaanse schalen met salades in de toog, een etalagerek met soepterrines. Het niveauverschil tussen de herenwoning en uitbreiding wordt opgevangen door een brede zwevende trap, waarbij de trap meer is dan tredes, het wordt een bank, een kast, een tafel. house with blackyard

Soep+ is nog steeds een totaalconcept van eenvoudige architectuur, tijdloze vormgeving, en heerlijke soep.